پایگاه خبری مفکرهالاسلام وابسته به وهابیون سعودی، مقالهای را با عنوان «شبکههای ماهوارهای شیعی، جنگ جدید ایران» منتشر کرده است.
این مقاله، از طرفی بیانگر بغض و هراس از شبکههای شیعی و به طور خاص شبکه الکوثر صداوسیماست و از طرف دیگر نشاندهنده موفقیت این شبکهها در اهداف تبلیغی و رسانهای خود است.
نویسنده در این مقاله، شش شبکه شیعی مهم را معرفی میکند که در صدر آنها شبکه الکوثر ایران قرار دارد. وی شبکههای شیعی را اینگونه معرفی میکند:
شبکه الکوثر: شبکهای است که در سال 1980 در ایام جنگ ایران و عراق با یک ساعت برنامه در روز آغاز بکار کرد. استراتژی این شبکه تمجید و تعریف از انقلاب اسلامی و [امام] خمینی رحمه الله علیه بود که در این میان برنامه های دینی همراه با عزاداری سید الشهداء علیه السلام پخش می شد اما برنامه های سیاسی بدلیل شرایط سیاسی حاکم بر کشور در آن زمان نسبت به برنامه های دینی بیشتر بود. با گذشت زمان این شبکه پیشرفت نمود تا جایی که سریال "یوسف پیامبر" علیه السلام از این شبکه به زبان عربی دوبله و پخش شد بطوریکه 55 کشور همزمان آنرا مشاهده می کردند و به این ترتیب مخاطبان زیادی را جذب کرد. پس از الکوثر، شبکههای شیعی دیگر هم این سریال را پخش کردند.
المنار: شبکهای متعلق به شیعیان لبنان خصوصاً وابسته به جنبش حزبالله که در سال 1991 آغاز به کار کرد. اما در سال 2000 به عنوان شبکهای ماهوارهای که در تمام دنیا قابل دریافت است، فعالیت خود را منسجمتر کرد و فعالیتهای این شبکه از لحاظ پرداختن به موضوعات سیاسی دارای ابعاد گستردهتری شد. دیدگاههای سیاسی المنار موازی با شبکه الکوثر بود ولی بشکل وسیعتری روی مسایل سیاسی متمرکز شد. البته این مساله مانع از آن نشد که المنار از پخش زنده برنامههای دینی غافل بماند. المنار بدلیل ارتباط و انتساب نزدیکش به مقاومت اسلامی لبنان به جایگاه ویژه و نفوذ بالایی در مناطق عربی دست پیدا کرد.
شبکه جهانی اهلالبیت(ع): یکی از شبکههای شیعی ماهوارهای است که از کربلا برنامه پخش میکند.
شبکه الانوار: شبکه ماهوارهای الانوار1 و 2 در کویت است که یکی از آنها مخصوص آموزشهای مذهبی و بحث و گفتوگوهای عقایدی است و دیگری برنامههای ادعیه و مرثیه شیعیان را پخش میکند.
المعارف: از بحرین پخش میشود و متعلق به شیعیان بحرین است و بزودی شبکه فورتین 14 معصوم) را روی آنتن میبرد. این شبکه فقط به پخش زنده ادعیهها و عقاید شیعی کفایت نمیکند بلکه فیلمها و سریالهای درام هم پخش میکند. بینندگان کمی هم ندارد. بیشتر زنان و نوجوانان بینندگان آن هستند.
شبکههادی تیوی: شبکه ماهوارهای مخصوص کودکان که سرودها و کارتونهای دینی را بزبان خیلی ساده برای کودکان پخش میکند. بسیاری از خانوادهها کودکان خود را به دیدن این برنامهها تشویق میکنند در حالی که از خطر تأثیر این عقاید بر کودکان خود غافلند!
احمد عمرو نویسنده وهابی این مقاله میگوید: «شگرد شبکههای شیعی این است که با برنامهسازی در همه زمینهها از جمله فیلم و سریالهای متنوع، سعی در جذب خانوادهها دارند که این مسئله را به وضوح میبینیم و این همان تأثیر آرام، خطرناک و مستقیمی است که شاهد آن هستیم.»
نویسنده ادعا میکند: «برای ما بسیار عجیب است که 35 شبکه شیعی عربزبان منطقه ما را آماج تیرهای خود و عقاید شیعه نموده اند و ما حتی یک شبکه ماهوارهای فارسی زبان نداریم!»
مقالهنویس سایت افراطی مفکرهالاسلام در ادامه مطلب خود ادعا میکند: «شبکههای ماهوارهای شیعی، با پخش برنامههای خود به دنبال نفوذ در کشورهای منطقه و بر هم زدن امنیت منطقه هستند.» با تحلیل محتوای برنامههای شبکه الکوثر میتوان علت بغض و عداوت نسبت به این شبکه را پی برد. شبکه الکوثرعربزبان برونمرزی بیش از 20سال است که از فعالیت آن میگذرد. این شبکه از 6سال پیش با نام اختصاصی الکوثر وارد رقابت در جهان شبکههای ماهوارهای شد.